YAĞLI SAÇLARIN BAKIMI NASIL OLMALIDIR?
tarihinde Ahmet Eren tarafından gönderildi
Her gün duş alsan da saçların hemen yağlanıyor mu? Gece yatmadan önce saçlarınızı yıkayıp kurutuyorsunuz, fakat sabah kalktığınızda saçlarınız diplerden yağlanmaya başlamış ve tabi saçlarınız yağlanmadan dolayı çok çabuk sönmeye mi başlıyor? O zaman bu yazı tam size göre...
Saç derisinde genetik olarak belirlenebilen ve hormonal değişiklikler, ilaçlar veya stresten etkilenen güçlü bir iç yağı üretimi; saç yüzeyinde yağlı bir tabaka oluşmasına neden olur. Bu durum saçı ağır ve yapışkan bir hale getirir ve bu nedenle saçlar düz, cansız ve hacimsiz görünür
Yağlı saçların bakımı oldukça zordur ve saçlar sürekli yıkanmak ister, söner ve çabuk yağlanır. Bu nedenle yağlı saçlara sahip bireyler, saçlarının bakımında oldukça zorlanır. Biz de bu blog yazımızda yağlı saça sahip kişilerin bakımı rahatlıkla yapmasına yardımcı püf noktalarını açıkladık.
Saçların yağlanma nedenleri;
- Çok fazla ısıl işlem uygulanması,
- Başka saç tipine ait saç bakım ürünün kullanılması,
- Yanlış beslenme,
- Gereğinden fazla bakım yaparak saç derisinin doğal pH dengesini bozmak
- Saç diplerine saç kremi ya da yağlı saç maskeleri uygulamak
- Doğuştan
- Saç spreyi, köpük, jöle gibi saç şekillendiricilerini çok sık ve/veya yanlış kullanmak
- Sıcak su ile saçları yıkamak olarak sıralanabilir.
- Dış faktörlerle sürekli temas halinde olması,
- Saçlarla sürekli oynama,
Saçların yağlanmasının engellenmesi için;
- Saçlarınızı sık yıkamayın
- Saçlarınızı sıcak suyla yıkamayın, duştan çıkarken soğuk suyla durulayın
- Kuru şampuanları keşfedin,Kremli şampuanlar saçlarınızı yumuşaklık kazandırsa da çabuk yağlanmasına neden olabilir
- Saçlarınıza ısıl işlem uygulamayın
- Beslenmenize dikkat edin, sağlıksız gıdaları hayatınızdan çıkarın
-
Saçlarınızı yıkarken saç derisine masaj yapmak yağlanmayı artıran etkenlerden biridir. Saçlarınızın yağlanmasını azaltmak istiyorsanız, saç derinize masaj yapmamalısınız.
Yağlı Saçlar için Bitkisel Bakım
Malzemeler,
5 yemek kaşığı ince kıyılmış ısırgan otu
Yarım litre su
1 limonun suyu
2 adet yumurta sarısı
5 damla limon yağı
1 tatlı kaşığı bitkisel şampuan
Hazırlanışı ve Uygulaması,
Yarım litre soğuk suyu tencereye alıp ısırgan otunu ekleyin.
Yüksek ateşte kaynatıp ocaktan indirin.
15 dakika demlendirdikten sonra süzün.
Limon suyu, 2 yumurta sarısı, limon yağı, bitkisel şampuan ve ısırgan otu çayını karıştırın.
Bitkisel şampuan karışımını her yıkamada kullanabilirsiniz.
Bununla Birlikte;
Elma sirkesi
Sirkelerin içinde bulunan ve sirkeye hem keskin tadını hem de kokusunu veren asetik asit, saç derisindeki pH dengesinin sağlanmasında önemli roller üstleniyor. Tıpkı saça uygulanan bir tonik gibi su ile karıştırarak saçınıza uyguladığınızda hem daha uzun süreler yağlanmadan kalan hem de daha yumuşak ve parlak saçlara sahip olabiliyorsunuz. Önerilen genel olarak elma sirkesi olsa da dilerseniz üzüm sirkesiyle de aynı uygulamayı yapabilirsiniz.
Siyah çay
Çayın içinde bulunan tanenler de saçların çabuk yağlanmasının önüne geçme konusunda oldukça etkili. Üstelik bu malzemeyi seçerseniz hali hazırda demlediğiniz çayı soğuttuktan sonra kullanarak işlerinizi kolaylaştırabilirsiniz. Yaklaşık 1 su bardağı kadar demlenmiş siyah çayı saçlarınıza dipten uca uygulayın ve yaklaşık 10-15 dakika saçınızda beklettikten sonra güzelce durulayın.
Aloe vera
Tam bir cilt ve saç dostu olan aloe vera bitkisinin yaprakları arasında bulunan jelimsi yapıdan her saçlarınızı yıkayışınızda 1 tatlı kaşığı kadar alın ve kullanacağınız miktarda şampuanın içine ilave edip karıştırarak saçlarınızı yıkayın. Kısa süre sonra yağlanma sorununun azaldığını göreceksiniz.
UYARI:
Bu blog yazısı sadece bilgilendirme ve bilinçlendirme amacı gütmektedir. Sitemiz blog sayfasında yer alan bilgiler hastalıkların tanısında ve tedavisinde kullanılamaz. Bu yazıdaki bilgiler kesinlikle sağlık profesyonelinin tavsiyesi/tedavisi yerine geçmez. Sağlık sorunlarınız ve tedavileriniz için mutlaka doktorunuza veya diğer sağlık profesyonellerine başvurunuz. Blogda yer alan yorumlar müşterilerin tamamen kendi deneyimleri ve düşünceleridir, bunlardan kaynaklı herhangi bir mesuliyet kabul edilmemektir.
Bu gönderiyi paylaşın
← Daha Eski Gönderi Daha Yeni Gönderi →